Prachtige fietsroutes voor elk niveau

Elektrisch of met mountainbike

Voor jong en oud is het dé vakantie- en vrijetijdsbesteding: de bergen verkennen en bedwingen met de elektrische fiets of mountainbike. Je kunt geheel je eigen route bepalen over de kilometers aan natuurpaden die hier speciaal voor zijn aangelegd. Geniet van het groen, de bergen en de natuur en dat met volle vaart! Wil je toch liever wat rustiger genieten van de prachtige natuur? Dat kan ook! De Zillertal Arena heeft een grote variëteit aan paden. Dus voor ieder wat wils!

Voor ieder niveau

  • Blauwe routes  – De gemakkelijke routes die ideaal zijn voor gezinnen met een paar korte stijgingen en weinig verkeer.
  • Rode routes – Middelzware routes waarbij een mountainbike-uitrusting aanbevolen wordt. Deze route heeft veel bochten, stijgingen en afdalingen. Je moet rekening houden met verkeer, slagbomen en spoorvorming.
  • Zwarte routes – Veeleisende mountainbike routes voor de ervarene waarbij uitrusting verplicht is. Inzicht om de situatie juist en tijdig in te schatten is van uiterst belang zodat je je rijgedrag kan aanpassen.

Mountainbike Tip

Wil je liever onder begeleiding de bergen van de Zillertal Arena verkennen? Maak gebruik van deskundigen die je meenemen op één van de begeleide fiets- of mountainbiketochten. Haal zo meer uit het adembenemende panorama.

 

Mountainbike tip: ‘Arena Panoramatour 1’

Duur: 4:30 uur
Categorie: moeilijk
Beschrijving: Fantastische panoramische tocht die na – weliswaar inspannende beklimming – leidt van Zell naar de Schmankerlhütte Kreuzwiesenalm over bijna 15 kilometer in gemakkelijke op en neer naar het skigebied van Gerlos. Dit panoramapad voert bijna uitsluitend door vrije alpenweiden en biedt daardoor een duidelijk zicht op de tegenoverliggende Zillertaler Alpen met hun gletsjers. Een afwisselende afdaling brengt de fietsers uiteindelijk naar Gerlos, vanwaar je met de bus (of met de fiets over de hoofdweg) terug naar Zell kunt gaan.

 

Mountainbike tip: ‘Arena Panoramatour 2’

Duur: 3 uur
Categorie: gemakkelijk
Beschrijving: De Arena Panoramatour 2 biedt even veel berglandschap als de Panoramatour 1, maar is ongeveer 1,5 uur korter en veel minder zwaar. Het eerste deel van de tocht wordt afgelegd met de Isskogelbahn. Daardoor begint het mountainbiken zelf pas op 1.900 meter hoogte. De Panoramatour 2 is daarom ook mogelijk voor minder goed getrainde mountainbikers. Tijdens deze tocht heb je een spectaculair uitzicht op het prachtige almlandschap boven de boomgrens met op de Zillertaler Alpen en de gletsjers daarvan.