Wandelen in de natuur

Het fantastische natuurgebied in de Zillertal Arena is in de zomer een heerlijk wandelparadijs. Met zoveel kilometers aan wandelpaden wordt de Zillertal Arena ook wel de ‘Wandel Arena’ genoemd.

Een wandeltocht over de alpenweiden kan leiden tot de meest betoverende kiekjes en is een heerlijk rustgevende ervaring. De indrukwekkende wandelroutes hebben verschillende moeilijkheidsgraden, zowel voor de ontspannen als de sportieve wandelaars.

Thema wandelpaden

Voor meer plezier en afwisseling maak je elke dag je wandelervaring speciaal door de ‘thema-wandelpaden’. Op het “Jodel Wandelpad Königsleiten” leer je jodelen. De “Tierlehrpfad” (dieren wandelpad) in Gerlos bewandelen duurt ongeveer 1 uur en is ± 2,7km lang. Op dit pad kom je veel te weten over weetjes en feiten van de dieren in de Alpen. Op de “Schmankerlweg” bij Zell am Ziller word je getrakteerd op informatie over de regionale gerechten.

Gidsen

Je kunt ook gebruiken maken van een ervaren gids zodat je niks hoeft te missen van het prachtige berglandschap van de Zillertal Arena. Tevens worden ook verschillende programma’s aangeboden met variërende activiteiten om de bergen te verkennen.

Omgeving

De zijdalen Schwarzachtal, Wimmertal, Schönachtal, Wildgerlostal, Krummbachtal en het Krimmler Achental maken de wandelingen extra bijzonder. In elk van deze dalen wacht de wandelaar een gezellige alpenhut of ‘gasthof’, welke men vaak na circa één uur wandelen bereikt. De dag eindigt gezellig in één van de 40 bergrestaurants, hutten en cafés waar je ontspannen op een zonneterras kan genieten.

Wandelkaart Zillertall Arena